Tiny Desk Studio

Today I completed the final step from my mentoring session. I set up a permanent place to paint. Painting in my kitchen was not ideal for many reasons but after making the changes to my palette (simplifying mostly) and changes to my brush load (another simplification) it was time to make the final change.

A permanent studio space! I love it.

Yes, it is small and there will be modifications, I am certain. I LOVE the improvements that resulted from the brush and palette changes. I can not wait to watch my painting practice improve with my new space. I love my little permanent space. I look forward to the light streaming in through the adjacent bay window. I hope to capture the illumination first thing in the morning.

I have been planning this move since October. I knew then that the change would come but I decided to wait until after the holiday hoopla subsided. Normally, I leave the tree up until at least January 2nd. This year I couldn’t wait to remove it so that I could get this new studio space ready.

Thank you for reading and sharing in my tiny desk studio.

My best,
Emily Warren


emilywarrenart.com
www.instagram.com/emmywahwah/
www.saatchiart.com/emilywarren

Published by Art Belongs to Everyone

Remember Reflect Reform In this work, I have been exploring phenomena of memory augmentation. I experimented with reflections and cinematic images by juxtaposing photographs, paint, wood, and mylar. The direction of the work includes painting intimate, reflective, observations of augmented memories.  I began by building a cabinet of curiosities as a way to form a tableau painting and experiment with different media. Inspired by the relief paintings by artist Sally Han, I built a model of a Victorian cabinet using tenets of Darwin's theory of evolution. I painted on a variety of surfaces including wood, photographs, and adding raw lumber to the pieces. In this process, I disassembled the cabinet to give autonomy to each piece. Although I diverted from the original idea of a final installation, there was an impulse to paint larger. Adding mylar was yet another way to accentuate reflection as a part of the critical dialogue with the work. The final result offers an opportunity to remember, reflect, and reform.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: